Hisse Senedi Fonlarında Para Çıkışları: Yatırımcı İlgisi Düşüyor!

Yayınlama: 07.02.2025 00:01:00 Güncelleme: 06.02.2025 22:41:20

Şubat ayının ilk haftasında fonlardan para çıkışı gözlendi. 118 hisse senedi fonunun 90’ında para çıkışından kaynaklı daralma yaşandı. En büyük çıkışlar teknoloji fonlarından oldu. Piyasadaki belirsizlik ise yatırımcıların ilgisini zayıflatıyor.

Hisse Senedi Fonlarında Para Çıkışları: Yatırımcı İlgisi Düşüyor!

Zeynep Aktaş'ın haberine göre, hisse senedi fonları yılın ilk aylarında dalgalı bir seyir izliyor. Şubatın ilk haftasında yatırımcılar hisse fonlarından çıkış yaparak risklerini azaltmayı tercih etti. Yüksek faiz oranları ve piyasa belirsizliği hisse senedi fon hareketlerinde para çıkışının temel gerekçesi oldu.

Garanti Portföy’ün GHS fonu, Azimut Portföy’ün GL1 fonu ve Yapı Kredi Portföy’ün YAS fonu en yüksek çıkışların yaşandığı fonlar arasında ilk üçte yer aldı. Garanti Portföy’ün Hisse Senedi Fonunda 256 milyon TL net küçülme  olurken, Azimut Portföy’ün Azimut Pyş Birinci Hisse Senedi Fonu 221 milyon TL, Yapı Kredi Portföy’ün Koç Hol. İşt. His.Sen. Fonundan 141 milyar TL’lin küçülme yaşandı.

90 fonda 1,9 milyar TL’lik küçülme

Aktif büyüklüğü 123,8 milyar TL olan 90 fonda para çıkışından kaynaklı toplam 1,9 milyar TL’lik net küçülme yaşandı. 118 fon içerisinden sadece 28 fonda para girişi gözlendi. Bu fonlardaki toplam net büyüme ise 503 milyon TL oldu. Net büyüme yaşanan hisse senedi fonları ağırlıklı olarak banka fonları oldu. İş Portföy BIST Banka Endeksi Hisse Fonu, Azimut Portföy Banka ve Fin.Sek.His.Sen.Fonu, Ak Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu; para girişi gözlenen fonlar oldu. 



Hisse fonlarda toparlanma ikinci yarıda

Enflasyon ve faizdeki düşüşün seyrine bağlı olarak hisse senedi fonlarda toparlanma yılın ikinci yarısında beklenmeli. Yatırımcılar bu dönemi ağırlıklı olarak yüksek faiz getirisi olan para piyasası ve borçlanma araçları fonlarında geçirmeyi tercih edeceği gözleniyor.